USKRS U NAŠEM VRTIĆU

Boraveći u atriju – prostoru za vjerski odgoj, djeca su se s posebnom radošću i mirom pripremala kroz zajedničke prikaze za blagdan Uskrsa: Dobri Pastir, Pronađena ovca, Otajstvo smrti i uskrsnuća, Jeruzalem, Posljednja večera, Grob-Isusovo uskrsnuće. Potom su imala prilike da se sama zaustave koliko i kada žele na temama koje su njih zanimale.

U suradnji s misijskim centrom u Župi prodavali smo uskrsne aranžmane za vrtić i školu u Gani.

Posjetili smo naše drage susjede nemoćne i starije osobe u Centru Amadea. S radošću su nas dočekali i divili se djeci dok su pjevala uskrsne pjesme. Djeca su predala pripremljen uskrsni dar s čestitkom, ali također primila dar kojem su se jako razveselila.

Posjetila nas je Provincijalna poglavarica s. Valerija Š. sa svojom zamjenicom s. Nikolinom N. (Osnivači Vrtića) te su nas obradovali lizalicama. Mi smo njih iznenadili također darom, ali ponajviše znanjem o otajstvu Uskrsa te prekrasnim uskrsnim pjesmama.

Na kraju smo “uljepšali” naš Vrtić dekoracijama: uskrsno Janje, košarice i gnijezdo s jajima i pilićima, zečevima te ukrasili drvce šarenim jajima.

Ako želite vidjeti kako je to bilo, pogledajte fotografije (registrirajte se).

s.J.Đ.