U ZDRAVOM TIJELU JE I ZDRAV DUH!

Dana 20.09.2023. godine u našem vrtiću Sunčev sjaj – Nazaret održano je natjecanje djece prilikom obilježavanja Olimpijskog dana.

U ime kluba HNK ĐAKOVO-CROATIA u posjet nam je došao sportski trener Tomislav Pušeljić, otac dječaka Jana koji je polaznik Vrtića. Trener je organizirao razne poligone za mlađu, srednju i stariju dobnu skupinu.

Na samom početku trener je izveo s djecom vježbe zagrijavanja i pripreme za igre. Djeca su bila oduševljena raznim igrama i poligonima prilagođenim djeci te dobi. Na igralištu se nalazilo 6 poligona; povlačenje konopa, nošenje vode u čaši između čunjeva te prolazak preko krugova, rolanje i trčanje s loptom oko čunjeva, štafetna igra s kapicama u 3 različite boje, provlačenje kroz obruče te preskakanje prepona, zatim za najmlađu dobnu skupinu provlačenje kroz tunel te vježbe koordinacije preko sportskih ljestava. Imali smo 6 skupina po 10-ero djece, a na svakom poligonu po jednu odgojiteljicu. Djeca su kroz cijeli program pokazivala oduševljenje i radost tijekom Olimpijskom dana te nagradila trenera velikim pljeskom i zahvalom: Ovo je baš bilo dobro. Hvala treneru. Dobro si nam sve to pripremio i pokazao.

Odgojiteljice: Tijana Pušeljić i Mirjana Lulić