STRUČNI SKUP ZA ODGOJITELJE/ICE U VJERI U ORGANIZACIJI HRK

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije (HRK) za predškolski odgoj u ustanovama koje vode redovničke ustanove, održan je u subotu 2. ožujka stručni skup za odgojiteljice i odgojitelje katoličkih vrtića u prostoru samostana Karmelićanki Božanskog Srca Isusova na zagrebačkom Vrhovcu na temu „Suodnos duhovnosti, riječi i pokreta“.

Na skupu su se okupile djelatnici/e katoličkih dječjih vrtića iz cijele Hrvatske.

Okupljene je pozdravila predsjednica HRK s. Lidija Bernardica Matijević SSFCR, koja je sudionicima zahvalila i dala podršku, te naglasila kako je HRK dobro upoznata sa svim izazovima sa kojima se susreću djelatnici tih ustanova. S.Antonija Matić OP voditeljica povjerenstva je također pozdravila sudionike stručnog skupa. Prvo predavanje o temi „Sport i duhovnost“ je održao preč. Domagoj Matošević, rektor Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke i kapetan Hrvatske svećeničke nogometne reprezentacije.

Predavanje „Tradicijske jezične igre“ održala je doc. dr. sc. Jelena Vignjević. „Intrinzična motivacija“ bila je tema predavanja psihologinje Dore Glavaš, a sportski trener Trpimir Petrač govorio je o temi „Igre u pokretu u unutarnjem i vanjskom prostoru“.