DODJELA POTVRDNICA NA DAN KATOLIČKOG BOGOSLOVNOG FAKULTETA U ĐAKOVU

Na Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu dodijeljene su Potvrdnice polaznicima teološko-katehetskog doškolovanja od kojih je 11 završilo smjer Kateheza Dobroga Pastira. Njih 11 su veći dio drugoga semestra odslušale i odradile u Stručno-razvojnom centru Dječjem vrtiću Sunčev sjaj – Nazaret, Đakovo. Predavanja, radionice, hospitacije, vježbe i radove su pratile i imale: s. Jelica Đuzel, s. Domagoja Leović, s. Dragica Ivkić.

Program je započeo svetom misom u katedrali koju je predvodio mons. dr. sc. Đuro Hranić, Đakovačko-osječki nadbiskup.

Nakon svete mise, program je nastavljen u dvorani biskupa Mandića. Mješoviti pjevački zbor otpjevao je himnu. Rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Vladu Guberca je pozdravio sve prisutne i svima dao do znanja da, iako je KBF jedan od najmlađih fakulteta u sastavu Sveučilišta, ipak je jedan od najvažnijih jer on pokazuje cjelokupni smisao našega Sveučilišta. Iz toga razloga izrazio je upravi fakulteta svu podršku koju mu nudi on osobno, kao i uprava Sveučilišta i ostalih sastavnica. S tim u vezi, citirao je izreku: „Ako želiš ići brzo, idi sam, ako želiš ići daleko, idi s drugima.“

Sljedeći je svoju pozdravnu riječ uputio izv. prof. dr. sc. Ivica Pažin, v. d. dekana fakulteta. Naglasio je kako autor povijesti nije pojedinac, nego fakultet u cijelosti.

Nakon pozdravnih govora, svečanost je uveličana glazbenom izvedbom operne solistice Jasne Komendanović koju je na klaviru pratio Igor Valeri. Izveli su Schubertovu Ave Mariu.

Uslijedio je Lectio brevis dr. sc. Ilije Dogana na temu: „Ne štedi platna svog prebivališta“. Sinodalnost kao put Crkve trećeg tisućljeća.

Nakon predavanja, uslijedio je akademski čin promocije sveučilišnih magistara teologije kao i podjela potvrda polaznicima programa cjeloživotnog učenja. Program je nastavljen ponovnom glazbenom izvedbom, ovoga puta pjesme Stavi me kao znak – iz Pjesme nad pjesmama.

Svečanost je završila izvedbom himne Gaudeamus igitur te nastavljena uz domjenak.

s. J.Đ.