NAJBOLJE KIFLICE NA SVIJETU

U srijedu, 4.10. 2023. na blagdan sv. Franje Asiškoga, započeli smo u skupini Ljubav slavlje Dana kruha i zahvalnosti. Poznavatelji svetoga Franje mogli bi nam pričati o njegovu  pozornom postupanju s kruhom. Ono se temeljilo na odnosu s Isusom koji je, kao što učimo u atriju, prisutan u kruhu i vinu na svetoj misi. Zato će i naša zahvalnost trajati i rasti dok ne dostigne svoj vrhunac u slavlju svete mise za koje se s radošću pripremamo.

Dok smo pozorno pratili koji su sve sastojci potrebni za naše kiflice pjevali smo prigodne pjesmice. Valjalo je dobro izmjeriti potrebne količine brašna, ulja, mlijeka… Otopiti kvasac, dodati šećer i sol… A onda najzanimljivije: mijesiti i mijesiti, valjati i valjati, oblikovati i savijati u različite oblike… Na kraju su ipak nastale „najbolje kiflice na svijetu“ kako je uskliknula naša Laura. Svi smo ih kušali i složili se s njezinom tvrdnjom. Bogu hvala!

Hvala s. Jelici koja nam je nabavila potrebne namirnice.  Na fotografijama ćete moći vidjeti nešto od onoga u čemu smo uživali ovaj dan.

Djeca i odgojiteljice skupine Ljubav