Kateheska jesenska škola za odgojitelje u vjeri

U organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje u prostorima Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i Osnovnoj školi Miroslava Krleže, u Zagrebu, 8. i 9. studenoga održana je Jesenska katehetska škola za odgojitelje u vjeri u predškolskim ustanovama. Tema škole bila je ”Biti za drugoga”. Katehetska škola okupila je oko 300 odgajatelja iz cijele Hrvatske. Iz našeg vrtića sudjelovale su: s. Dragica Ivkić, s. Jelica Đuzel, s. Domagoja Leović i s. Rahela Lacković.

Molitvene uvode pripremili su roditelji i odgojiteljice Dječjeg vrtića Duga Resa kao i tamburaški sastav Sestara milosrdnica sv. Vinka iz Zagreba. Program koji je ponuđen sudionicima sadržavao je dva predavanja i deset pedagoških radionica. Prvo predavanje Biti za drugoga održao je prof. dr. sc. Ivica Raguž. Drugi dan Katehetske škole započeo je euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Marije na Dolcu koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Slijedilo je predavanje Uvijek je netko i za tebe tu održala je prof. dr. Vladimira Velički. Rad Katehetske škole nastavljen je pedagoškim radionicama. Radionicu Odnos s Bogom put do drugoga, vodile s. Jelica Đuzel i s. Domagoja Leović.

Nakon održanih pedagoških radionica odgojiteljice su iznijele svoja izvješća i iskustva iz radionica te je time i završila Katehetska škola.