DRŽAVNI STRUČNI SKUP ZA RAVNATELJE PREDŠKOLSKIH USTANOVA

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 7. i 8. ožujka 2024. godine održan je u Zadru državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova pod nazivom ”Ravnatelj čini razliku-primjena neuroznanosti u predškolskoj ustanovi”. Na skupu su iz dječjeg vrtića Sunčev sjaj – Nazaret sudjelovale ravnateljica s. Jelica Đuzel, i voditeljica Podružnice, s. Vesna Stojanović. Državni stručni skup je vodila mr. sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje u predškolskim ustanovama Republike Hrvatske.

Prvi dan skup je otvorila Larisa Ott Filipović prof. ped., voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja i pozdravila sve sudionike skupa. Upoznala je nazočne o predstojećem donošenju važnih dokumenata za djelatnost predškolskog odgoja. Predavanja su održali uvaženi predavači sa Sveučilišta u Rijeci i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U popodnevnim satima održane su radionice.

Drugi dan stručnog skupa započeo je predavanjem Marijane Miočić izvanredne profesorice dr. sc. Sveučilišta u Zadru na temu Obrazovni menadžment i ravnatelj: neuroznanstveni uvidi, nastavio se provedbom pet paralelnih radionica u čijoj provedbi su sudjelovali razni predavači i vrtići iz Hrvatske.

Stručni skup završio je okruglim stolom koji je vodila viša savjetnica za ravnatelje predškolskih ustanova u Agenciji za odgoj i obrazovanje.