Pravila o zaštiti privatnosti na internetu

Pravila o zaštiti privatnosti na internetu („Pravila“) primjenjuju se na Dječji vrtić Sunčev sjaj – Nazaret na adresi http://www.montessori-nazaret.com/ („Web-stranica“).

Posvećenost vrtića Dječji vrtić Sunčev sjaj – Nazaret privatnosti

Vrtić Dječji vrtić Sunčev sjaj – Nazaret i njezini partneri poštuju osobnu privatnost i cijene povjerenje posjetitelja naših web-stranica i drugih s kojima poslujemo. Osobne podatke (podrobnije definirane u nastavku) nastojimo obrađivati u skladu sa zakonima zemalja u kojima poslujemo. U Europskoj uniji od 25. svibnja 2018. to uključuje Opću uredbu o zaštiti podataka („GDPR“)

Prilikom svakog vašeg posjeta našoj web-stranici, Dječji vrtić Sunčev sjaj – Nazaret (u daljnjem tekstu i „Sunčev sjaj“) obrađuje vaše osobne podatke (podrobnije definirane u nastavku). U tom kontekstu Sunčev sjaj djeluje kao voditelj obrade, tj. osoba odgovorna za obradu vaših osobnih podataka jer odlučuje zašto i kako se vaši osobni podaci obrađuju.

Svrha ovih pravila jest informirati vas i transparentno objasniti:

 • zašto i kako Sunčev sjaj prikuplja, obrađuje i pohranjuje vaše osobne podatke;
 • što njegova uloga „voditelja obrade“ vaših osobnih podataka uključuje; i
 • koja su vaša prava i naše obaveze u pogledu te obrade.

Definicije

U svrhu ovih pravila primjenjuju se sljedeće definicije:

osobni podaci“ označavaju sve informacije vezane na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi;

obrada“ označava svaku radnju ili niz radnji koje se obavljaju nad osobnim podacima ili skupovima osobnih podataka, bilo to automatski ili ne, kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, pohrana, prilagodba ili promjena, dohvaćanje, savjetovanje, upotreba, otkrivanje prijenosom, priopćavanjem ili nekim drugim načinom, usklađivanje ili kombinacija, blokiranje, brisanje ili uništavanje, a glagol „obrađivati“ ima isto značenje; i

izvršitelj obrade“ označava fizičku ili pravnu osobu koja obrađuje osobne podatke u ime voditelja obrade. Izvršitelji obrade vrtića Sunčev sjaj mogu biti podružnice, povezane vrtića ili neovisni dobavljači i pružatelji usluga. U svakom slučaju Vrtić Sunčev sjaj će s izvršiteljem podataka zaključiti ugovor o obradi podataka da bi osigurala da se vaši osobni podaci obrađuju u skladu s GDPR-om.

Prikupljanje informacija

Način prikupljanja

Prilikom pregledavanja web-stranice, određeni osobni podaci prikupljaju se kao rezultat vašeg pregledavanja. Za pojedine funkcije web-stranice možda ćemo vas tražiti da dobrovoljno otkrijete dodatne osobne podatke tvrtki Sunčev sjaj.

Kategorije prikupljenih osobnih podataka

Od posjetitelja naših web-stranica prikupljamo sljedeće podatke:

 • vašu IP adresu;
 • domenu vašeg pružatelja internetske usluge;
 • vrstu i verziju vašeg preglednika, operacijskog sustava i platforme;
 • informacije u vezi s posjećenim stranicama, pregledanim informacijama, vremenu provedenom na web-stranici i ostalu statistiku;
 • informacije u vezi s vašim navikama i željenim postavkama;

Ako želite imati pristup određenim funkcijama naših web-stranica ili koristiti njihove prednosti, od vas možemo tražiti sljedeće dodatne informacije:

 • osnovne identifikacijske podatke (kao što su ime, poštanska adresa ili adresa e-pošte i broj telefona);
 • sadržaj obrazaca za kontakt koje ispunjavate putem web-stranice;
 • podatke za prijavu i registraciju; i
 • ostale informacije koje se odnose na ankete koje provodimo u vezi s vašom upotrebom web-stranice.

Posljedice uskraćivanja osobnih podataka

Nemate nikakvu zakonsku obavezu vrtiću Sunčev sjaj ostaviti svoje osobne podatke. Međutim, imajte na umu da u pojedinim okolnostima vaše uskraćivanje osobnih podataka ili neprihvaćanje kolačića odnosno postavke preglednika mogu utjecati na vaš doživljaj pregledavanja i onemogućiti vam određene funkcije naše web-stranice.

Stoga ćemo prilikom svakog prikupljanja osobnih podataka (npr. u sklopu obrazaca) navesti jesu li ti podaci obavezni (npr. upotrebom zvjezdice) uz posljedice uskraćivanja traženih podataka.

Kolačići i ostala slična tehnologija

Naša web-stranica može koristiti „kolačiće“ ili „web-pratilice“. „Kolačić“ je tekstna datoteka koja se može postaviti na vaše računalo, uređaj ili sustav prilikom posjete web-stranici. Kolačići tvrtki Sunčev sjaj omogućuju pružanje bolje usluge posjetiteljima web-stranice uz prilagođen doživljaj. Sadrže informacije koje se prikupljaju s vašeg uređaja i šalju natrag na web-stranicu prilikom svakog sljedećeg posjeta da bi zapamtili vaše radnje i željene postavke. Prikupljene informacije ne uključuju vaše ime, adresu, broj telefona ili adresu e-pošte.

Više informacija o tome kako koristimo kolačiće potražite u našim Pravilima o kolačićima.

Sigurnost

Uzimajući u obzir najnovija dostignuća, trošak provedbe i prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade te različite razine vjerojatnosti i ozbiljnosti rizika za prava i slobode pojedinaca koji proizlaze iz obrade podataka, Sunčev sjaj provodi odgovarajuće mjere opreza za zaštitu osobnih podataka koje posjeduje od gubitka, zloupotrebe i neovlaštenog pristupa, otkrivanja, promjene i uništavanja, kao i za reakciju na zloupotrebu, gubitak ili neovlaštenu upotrebu takvih osobnih podataka.

Informacije koje Sunčev sjaj prikuplja mogu se pohranjivati u sustave za pohranu neovisnih trećih strana (pogledajte odjeljak „Neovisni primatelji“ u nastavku). U takvim slučajevima Sunčev sjaj zahtijeva od neovisnih trećih strana da koriste sigurnosne prakse i sustave da bi osigurali zaštitu informacija.

Svrhe i pravna osnova obrade

Svrhe obrade

Sunčev sjaj i izvršitelji obrade koji djeluju u ime vrtića Sunčev sjaj koriste osobne podatke koje dajete tvrtki Sunčev sjaj u sljedeće svrhe:

 • Registracija i vođenje korisnika (npr. upravljanje računom i odgovaranje na pitanja)
 • Mjerenje upotrebe web-stranice (uključujući pripremu statistike upotrebe)
 • Poboljšanje web-stranice
 • Komunikacija s vama u vezi s vašim zahtjevom

Pravna osnova obrade

Ne smije obrađivati osobne podatke ako nemamo valjanu pravnu osnovu. Stoga ćemo obrađivati osobne podatke samo:

 • ako dobijemo vaše odobrenje prije obrade;
 • ako je obrada nužna za legitimne interese vrtića Sunčev sjaj i nema neopravdan utjecaj na vaše interese ili temeljna prava i slobode. Imajte na umu da prilikom obrade vaših osobnih podataka na ovim temeljima uvijek tražimo ravnotežu između našeg legitimnog interesa i vaše privatnosti.

Primjeri „legitimnih interesa“:

 • sprječavanje prevara ili kriminalnih aktivnosti, zloupotrebe proizvoda ili usluga, kao i zaštita informatičkih sustava, struktura i mreža; i
 • ispunjavanje poslovnih ciljeva i cilja društvene odgovornosti.

Neovisni primatelji

Osobne podatke možemo prenijeti svojim zaposlenicima (u mjeri u kojoj je to potrebno za njihovo izvršavanje zadataka) i ostalim Vrtićima u sklopu grupe Sunčev sjaj. Ostale vrtiće iz grupe djeluju kao još jedan voditelj obrade (a u tom slučaju obavijestit ćemo vas zasebno o toj obradi) ili obrađuju osobne podatke samo u ime i na zahtjev voditelja obrade (u svojstvu izvršitelja obrade).

Nadalje, vaše osobne podatke nećemo prenijeti neovisnim izvršiteljima obrade izvan grupe Sunčev sjaj da bi ispunili gore navedene svrhe u mjeri u kojoj je potrebno da bi radili u skladu s uputama koje im dajemo.

Informacije koje korisnici ostave putem obrasca za registraciju koji je dostupan na ovoj web-stranici neće se dijeliti s trećim stranama osim onako kako to nalaže zakon.

Prekogranični prijenosi podataka

Osobni podaci koji se prenose unutar ili izvan vrtića Sunčev sjaj mogu se obrađivati i u zemljama izvan Europskog gospodarskog prostora, koji uključuje države članice EU-a, Island, Lihtenštajn i Norvešku („EGP“).

Ako se vaši osobni podaci prenose izvan EGP-a, prije takvog prijenosa osigurat ćemo standardne ugovorne klauzule EU-a koje je odobrila Europska komisija da bismo osigurali potrebnu razinu zaštite za prenesene osobne podatke. U tom smislu možete tražiti dodatne informacije i kopiju odgovarajuće zaštitne mjere koja je postavljena korištenjem svojih prava navedenih u nastavku (pogledajte odjeljak „Vaša prava“).

Zadržavanje podataka

Sunčev sjaj zadržava vaše osobne podatke u trajanju od [x] godina nakon posjeta web stranici.

Međutim, ako osoba želi izbrisati svoje osobne podatke iz naših baza podataka prije isteka tog razdoblje, mogu podnijeti zahtjev kako je navedeno u nastavku.

Vaša prava

Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima koje Sunčev sjaj obrađuje u skladu s ovim pravilima. Ako mislite da je bilo koja informacija koju imamo o vama netočna ili nepotpuna, možete zatražiti njezin ispravak. Sunčev sjaj će odmah ispraviti takvu informaciju.

Također imate pravo:

 • zatražiti brisanje svojih osobnih podataka;
 • zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka;
 • povući svoj pristanak koji ste dali Sunčev sjaj za obradu osobnih podataka (ako takvo povlačenje ne utječe na zakonitost dotadašnje obrade);
 • uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka za izravnu promidžbu; ili
 • uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka u druge svrhe u određenim slučajevima kada Sunčev sjaj obrađuje vaše podatke na pravnim osnovama koje ne uključuju vaš pristanak,

i Sunčev sjaj će poštovati takve zahtjeve, povlačenje ili prigovor u skladu s primjenjivim propisima o zaštiti podataka.

Nadalje, imate pravo na prenosivost podataka. To je pravo na uvid u osobne podatke koje ste dali Sunčev sjaj u strukturiranom, uobičajenom računalnom obliku te na prijenos tih osobnih podataka trećoj strani bez smetnji od strane Sunčev sjaj i prema vašim vlastitim obavezama u smislu povjerljivosti.

Da biste iskoristili gore navedena prava, pošaljite e-poruku na Sunčev montessori.nazaret@gmail.com

Ako ne želite primati e-poštu ili drugu komunikaciju od vrtića Sunčev sjaj, prilagodite svoje željene postavke za komunikaciju tako da pošaljete e-poruku na montessori.nazaret@gmail.com. Sunčev sjaj će obraditi sve zahtjeve za uklanjanje imena s popisa za slanje poštom ili e-poštom u skladu s primjenjivim propisima o zaštiti podataka.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili niste zadovoljni načinom na koji Sunčev sjaj obrađuje vaše osobne podatke, javite se e-poštom na montessori.nazaret@gmail.com. Pregledat ćemo vaše pitanje ili prigovor i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Također imate pravo uložiti prigovor nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Druge web-stranice

Naša web-stranica može sadržavati poveznice na druge web- stranice koje nisu Sunčev sjaj i nastojimo stavljati poveznice samo na web-stranice koje dijele naše visoke standarde i poštovanje u smislu privatnosti. Međutim, Sunčev sjaj ne snosi odgovornost za sadržaj ili prakse za zaštitu privatnosti koje se provode na web-stranicama koje nisu Sunčev sjaj.

Djeca

Sunčev sjaj svjesno ne prikuplja, koristi niti otkriva osobne podatke (kao što su ime, adresa i broj telefona) djece mlađe od 16 godina putem bilo koje web-stranice bez prethodnog pristanka roditelja ili skrbnika. Sunčev sjaj ne dopušta djeci mlađoj od 16 godina da se registriraju niti sudjeluju u natječajima ili promocijama na web-stranici. Međutim, ako roditelj ili skrbnik djeteta mlađeg od 16 godina vjeruje da je dijete Sunčev sjaj ostavilo svoje osobne podatke, taj roditelj ili skrbnik mora kontaktirati Sunčev sjaj ako želi da se ti podaci izbrišu iz Sunčev sjaj sustava. Ako Sunčev sjaj dođe do saznanja da u svojoj evidenciji ima osobne podatke djeteta mlađeg od 16 godina u obliku koji se može preuzeti, Sunčev sjaj će te podatke izbrisati iz aktualne evidencije.

Nadalje, sve osobe mlađe od 16 godina moraju tražiti odobrenje roditelja ili skrbnika prije upotrebe ili otkrivanja bilo kakvih osobnih podataka na ovoj web-stranici.

Izmjene ovih pravila

Unaprijed ćemo vas obavijestiti putem ove web-stranice (koristeći skočni prozor ili neki drugi način) i putem ostalih uobičajenih komunikacijskih kanala (npr. e-poštom, ako je moguće) o svakoj budućoj izmjeni u smislu obrade vaših osobnih podataka kako je opisano u ovim pravilima.